keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Keskiviikon käynnit

Keskiviikkona kymmeneltä oli käynti puheterapeutin vastaanotolla. Jätin muut taas sairaalan eteen ja lähdin metsästämään parkkipaikkaa. Parkkipaikka löytyi kiertelyn jälkeen parkkitalon kolmannesta kerroksesta. Muut oli osastolta saaneet ohjeet puhetarapiaan. Mikä olikin pääovea vastapäätä. Eli ei kovin vaikea löytää.
Vähän haastavaahan se meinasi Onnin kanssa olla. Ensin terapeutti jututti vanhempia ja sitten lueskeli Matin kanssa kirjaa. Ja äiti ja isä vuoronperään hikipäässä yritti leikkiä Onnin kanssa. Leikkiraktorikin vaan pärisee aikaa kovaa nykyään. ja tavarat lentelee. ja mies kävelee ja kiipeilee.
Eniten terapiassa puhuttiin Matin puhetyylistä. Mutta päädyttiin siihen ettei siihen tarvitse puuttua eikä ole mitään hälyttävää. Lähinnä uudessa tilanteessa, vieraan seurassa, kun asia on vähän vaikeampi, silloin Matti voi vaihtaa puhetyylin lapsellisen 'sössöttävään'. Mutta pystyy vaihtamaan myös takaisin normaalin tyyliin kun haluaa. Ei siis jatkotoimenpiteitä.
Poikettiin osastolle. Lääkäri tuli saman tien juttelemaan meidän kanssa. Käytiin vielä läpi magneettikuvan tulokset ja jatkosuunnitelmat. Eli kasvain ei ollut kasvanut. ja seuraava magneettikuvaus olisi 4 kk päästä eli toukokuussa. Ja sitä seuraava väli olisi varmaankin 6 kk jos ei mitään muutoksia.
Saatiin paperit käteen. Ja siis karsastuspolin jälkeen valmiita lähtemään kotiin päin.
Välillä käytiin siivoamassa Onnin sotkuja vähän yöpaikasta :)
Ja Yhdeksi mentiin karsastuspolille. Ehittiin vähän aikaa leikkiä ja kavereitakin riitti. Aluksi mentiin sairaanhoitajan tutkimuksiin. Näkötestejä ja karsastustarkistuksia. Lopuksi laitettiin silmätipat ja päästiin vielä reiluksi puoleksi tunniksi leikkimään. sitten päästiin lääkärille. Juteltiin ja tehtiin lisää tutkimuksia. Pientä karsastusta lähinäössä oli. Rajatapaus olisiko laseista hyötyä. Mutta siihen ei sitten päädytty koska Matilla ei mitään haittaa ole, ei valittele päänsärkyä eikä että näkisi huonosti. Korjaantunee itsestään.
Sitten päästiinkin lähtemään.
Zeppeliinin kautta kotiin päin. pimeä ja märkä keli oli ajella. ja liukasta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti