tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulun odotusta

Kokkolan kirkko
Kaarlelan kirkko


Tunnelmointia viime joululta
Enää ei ees muista viime joulua. Lähettiin jo hyvissä ajoin Roomaan eikä ressattu joulusta pikkujoulua enemmän, vai muistanko väärin. Oishan se rentoa. Viime jouluna kierreltiin kymmeniä Rooman kirkkoja ja tutkailtiin niiden seimiasetelmia. Lapset päääsi kurkkimaan useisiin seimiasetelmiin ennen niiden valmistumista. Pietarikirkon asetelmassakin sai käydä ihan sisällä. Taidettiin pukkikin nähdä ainakin kerran Piazza Navonan joulutorilla.
Tänä jouluna on ollut jo useita joulujuhlia. Perhekerhon joulujuhla, Emman kuoron esiintymisiä, päiväkerhojen joulujuhla, Rauhan Sanan joulujuhla, Pekan koulun joulujuhla... Kivoja esiintymisiä, tunnelmaa, joulun sanomaa. 
Nyt on jo alettu välttämään Matin kanssa flunssaisia ihmisiä ja isoja tapahtumia. Että sitten Loppiaisena oltais kunnossa lähtemään Ouluun nukutukseen. Toivottavasti onnistuu. Mutta varmaan joulun kirkot tullaan jättämään välistä. 
Tässä välillä ei oikeastaan ole tapahtunut mitään uutta. Kävästiin välillä sairaalan sosiaalityöntekijällä hakemassa apua kaavakkeiden täyttämiseen. Reissu oli kyllä aika turha. Ei oikeastaan opittu mitään uutta. 
Fysioterapiasta on kuulunut sen verran, että alkuvuodesta tulevat arviointikäynnille Matin kuntoutustarpeesta ja sitten vasta päätetään miten se alkaa ja alkaako. Hieman turhauttavaa. Ehtii kulua kaksi kuukautta viime sairaalareissusta ennen kuin tapahtuu mitään sen suhteen... Matin kävely on vieläkin jäykkää. Ei ole parantunut ajan kanssa. Harmi ettei tullut kyseltyä Oulussa fysioterapeutilta kotijumppa ohjeita. Ei tullut ajatelleeksi että asia viipyy noin kauan.
Nyt keskitytään vain nauttimaan joulusta. Rakennellaan leegoja, pelaillaan, löhöillään ja ollaan toivottavasti kotona. Pekka ja Emma odottaa että äitin kanssa rakenneltais legokaupunki. Saapa nähä miten siinä käy. Henna voi olla pieni pyörremyrsky siinä leikissä ja Matti ajelee autoilla tai kokoilee ukkoja.
Huomenna onkin jo aatto. Lapsia kyllä jännittää aikalailla.

Rauhallista joulun aikaa sinulle!



Piazza Navonan joulutorilla 2012
Jouluna 2012



Pietarinkirkon seimiasetelma 2012


2 kommenttia:

  1. Siunattua ja levollista joulunaikaa teidän perheellenne! Herra kanssanne ♥

    VastaaPoista
  2. Riikka, Antti ja lapset, olette rukouksissa. Luin blogisi kerralla läpi. Taivaan Isän huolenpitoa rukoillen, Lotta

    VastaaPoista