perjantai 16. elokuuta 2013

Keskiviikko 14.8

Riikka tuli osastolle kun Emma oli viety kerhoon ja Pekka kouluun. Mummot hoitivat kotipuolta. Matti ja Antti loikoilivat huoneessa ja katselivat telkkaria. Lähdin Matin kanssa pissalle ja leikkihuoneeseen. Jos vaikka Antti saisi otettua pikku päikkärit. 
Matti hoiperteli käytävää pitkin. Kävely oli aika epävarman näköistä. Käytiin pisulla ja mentiin leikkimään. Aika paljon kallisti oikealle pää ja meno oli epävarmaa. Kulkeminen parani kuitenkin pian. Pelattiin, ajettiin junalla, leikittiin prinsessa linnalla. 
Lääkäri tuli juttelemaan n. klo 11 maissa. Neurokirurgi oli katsonut kuvat. Oulun lääkäreitä oli konsultoitu. EEG oli päätetty jättää ottamatta tältä päivältä. Lääkäri tutki Matin refleksit ja voinnin. Matti nukahti samantien isin syliin. 
Lääkärit olivat päättäneet siirtää Matin Ouluun Oysiin. Keskusteltiin millä sinne mennään. Ehdotettiin taksia. Puhuttiin Matin ruokailusta. Sovittiin, että lähdetään omalla autolla. Riikka oli jo lähdössä hakemaan kotoa tavaroita. Matti yökkäili unissaan. 
Lääkärit päättivät, että parempi siirtää Matti ampulanssilla Ouluun. Päätettiin, että Riikka tulee omalla autolla perässä. Oulussa mentäisiin lasten päivystyksen kautta lasten osastolle 51 odottamaan jatkotoimenpiteitä. Hoitaja teki leivät evääksi ja pillimehun juomaksi mukaan.  Kuultiin, että ambulanssiin tuloon menisi noin tunti. Riikka lähti kotiin pakkaamaan ja syömään.
Matti oksensi ennen ambulanssin tuloa. Lähtemään päästiin n. klo 14 aikaan. Ambulanssi ajeli rauhallisesti. Matilla oli tippa kädessä. Välillä Matti heräteltiin. Matti nukkui koko matkan, heräili vasta moottoritiellä. Pissasi pulloon moottoritiellä.

Matti kertoili olleensa paloauton kyydissä

Oysissa lasten päivystykseen tutkimushuoneeseen odottelemaan. Lääkäri tuli tutkimaan. Riikkakin ehti mukaan vaikka oli noin puolituntia myöhemmin perillä. Lääkäri tutki refleksit, kävelyä, silmänpohjat... Matti ei ollut yhteistyöhaluinen. Lääkäri selitti meille tilanteen ja suunnitelmat. Hetken päästä hoitaja tuli selittäämään samat asiat uudestaan. Ehkä ihan hyvä kertaus vanhemmille. 
Lääkäri tutki tilanteen kiireellisyys astetta. Totesi, että voi siirtyä lasten osastolle 51. Osasto on syöpä- ja veritautien osasto. Ei tarvitse siirtyä teholle. Eikä tälle illalle tule mitään toimenpiteitä. Ei tarvitse olla ravinnotta, saa syödä. Neurokirurgit tutkisivat kuvat seuraavana päivänä ja tekevät päätöksen leikkausajankohdasta. 
Hoitaja tuli punnitsemaan Matin, 16,4 kg, ilman vaatteita. Pituus mitattiin, 99cm. Matti sai reippaudesta pari sinistä rannerenksua. Sitten odotettiin että lääkäri saa paperit valmiiksi. Noin tunti kuunneltiin Matin nälkä valitusta. 'Mulla on nälkä' ' Mennään jo sinne yläkertaan, siellä on ruokapaikka'.
Vihdoin viimein päästiin osastolle. Päästiin omaan huoneeseen. Omahoitajaa ei näkynyt. Etsiskeltiin leikkipaikka ja pyydettiin ruokaa Matille. No Mattia ei paljo ruoka kiinnostanut, olisi halunnut vain leikkiä. 'Äiti miks oli pakko?'Ai, että kuulosti hauskalta. 'Äiti, miks oli pakko?' S- kirjain oli löytynyt. Ei vielä kaikkiin sanoihin, mutta tässä yhteydessä kyllä. :) Matti söi kuitenkin muroja melkein lautasellisen ja rieskan ja maitoa. Sitten päästiin leikkimään. Hienoja uusia leluja. Iso polkuraktori. 
Lastenlääkäri kävi vielä jututtamassa illalla. Ei mitään uutta tietoa. Huomenna oltaisiin viisaampia kun neurokirurgit katsovat kuvat ja keskustelevat aiheesta. 
Toinen hoitaja tuli esittelemään meille osastoa ja käytäntöjä. Meille selvisi että osastolle voi toinen jäädä yöksi ja suihkukin löytyy. Vanhemmille on oma jääkaappi omille eväille. Mietittiin minne toinen menisi yöksi. Potilasasuntola ei niin hirveästi innostanut. 
Leikittiin ja Matti söi iltapalan. Vointi on ollut hyvä Oulussa olo ajan. Luettiin satuja. Matilla oli kuningas EI kylässä. Saatiin Matti nukkumaan puoli yhdentoista maissa. Lähdettiin katsastamaan Oulun yöelämää josko jostain saisi vielä ruokaa. Läydettiin Vienna pitseriaan ja syötiin pikku iltapalat. Paluumatkalla käytiin vielä Raksilan 24h Salessa hakemassa vähän aamupalaa. Antti lähti osastolle ja Riikka Antan asunnolle yöksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti