perjantai 16. elokuuta 2013

Tiistai 13.8

Antti pääsi sairaalalle, löysi huoneen ja olikin jo yön ensimmäisen herätyksen aika. Herätys ei ollutkaan maailman yksinkertaisin homma. (Varmaankin poika perinyt jotain äidiltään.) Pissalla käytön jälkeen ja lukuisten tyhmien kysymysten jälkeen todettiin, että poika on järjissään. Parhaiten osasi vastata kysymyksiin missä on leikkipaikka tai vessa. Nimi tai olin paikka ei kiinnostaneet. Mattia ei ollut hankala saada nukkumaan uudestaan, joskus niinkin. 
Herätyksiä jatkettiin samalla kaavalla kahden tunnin välein. Anttikin ehti nukahtaa aina välissä ja nauttia sairaalan pehmoisesta varavuoteesta. Hoitajat lupailivat koko ajan huonetta. Sinänsä huoneessa ei mitään vikaa ollut. Vähän siellä enemmän ramppasi väkeä hakemassa välineitä. Ikkunat olivat käytäville ja kansliaan eli verhot olivat enimmäkseen kiinni. 
Isälä täysi työ että Matin bensaletku pysyi mukana touhuissa.
Aamupalaa ei Matille luvattu, vain kirkkaita nesteitä klo 11 asti. Oli päädytty kuitenkin magneettikuvauksen tekemiseen. Äiti oli edelleen ihmeissään tutkimusten määrästä. Magneettikuvaus oli sovittu klo 14. 
Riikka vei Pekan kouluun. Jännittävä ensimmäinen päivä. Koululla käynnin jälkeen ajeli sairaalalle. Rauhoittava lääke oli tarkoitus antaa 13.30. Matin kanssa puhuttiin että tutkimuksen jälkeen saa syödä ja  päästään kotiin.  
Riikka lähti hakemaan Pekan koulusta ja Sanna-mummo pääsi pyörähtämään Villellä. Ruuan jälkeen takaisin sairaalalle. Emma, tuleva lasten lääkäri, halusi mukaan Mattia katsomaan. Sairaallalla Matti ja Antti olivat tutustuneet jo leikkihuoneeseen. Hoitaja oli tuonut myös ohjeet seuraavan päivä aivosähkökäyrätutkimusta varten. Taitaa tulla taas lyhyt yö. Tarkoitus olisi mennä nukkumaan yhdeltätoista ja herätä pitää jo klo 04. Eli yksi yö lisää sairaalassa. 

Omahoitaja ihailee varpaan ajovaloa
Klo 13.45 Matille annettiin pahanmakuinen rauhoittava lääke sekä hörpyt pillimehusta. Lääke sai Matin vain kiukkuiseksi ja väsyneeksi. Ipadin voimalla saatiin Matti rauhoittumaan. Matti pääsi sängyn kyydissä Magneettikuvaukseen sairaalan toiseen päähän ja pelaili koko matkan. Emma oli tarkkana mukana. Perillä Emma halusi nähdä mitä tapahtuu ja missä. Olisi halunnut nähdä eilisillan kamerankin. Harmitteli. 
Magneettikuvaukseen matkalla.
Hoitaja otti Matin syliin ja vei kuvauspöydälle. Matti kiukutteli. Äiti tai isä ei voinut mennä mukaan. Lapsi nukutettiin vasta pöydällä. Mikähän lienee syynä ettei esim. isän sylissä. No, Matti nukahti ja muut poistuivat klo 14.20. 
Lähdettiin käymään kotona syömässä. Antilla oli kiire takaisin sairaalaan, jos ehtisi heräämöön Mattia herättelemään. Sairaalaan päästyään, sai kuulla että ehtis vaikka kotona käymään, että soitetaan vaikka sitten. Antti lueskeli päivän lehteä aulassa. Melkein sai lehden luettua kun hoitaja soitti. Lääkäri halusi keskustella. Hieman tuli kylmä hiki pintaan. 
Lääkäri totesi, että aivojen nestekierto on normaali. Matkalla tapahtuneesta kaatumisesta ei ole jälkiä aivoissa. MUTTA aivoista löytyi jotain sinne kuulumatonta; 1,8cm halkaisijaltaan oleva löydös, joka pitää poistaa. Ei tiedetä enempää mikä se on ennenkuin se on poistettu ja tutkittu. Neuroradiologi tutkii vielä kuvat huomenna. Löydös on tarkkarajainen. 
Antti pääsi heräämöön vasta kuuden maissa. Matti oli herännyt jo kerran mutta nukkui. Tuolloin herätettiin uudestaan ja päästiin takaisin samaan huoneeseen osastolle. Osastolla Matti sai sienikeittoa, maistui jonkun verran. Söi leivät ja joi maidon ja mansikkakiisseliä jälkiruuaksi. 
Illalla Riikka vielä poikkesi sairaalalla ja lääkäri kävi selvittämässä tilannetta ja kertomassa jatkosuunnitelmista. Tieto löydöksestä ei ollut kovin varmaa. Tuumorista puhuttiin. Mutta varmaksi ei mitään sanottu, koska lopullinen varmuus saadaan vasta leikkauksen jälkeen. Olo oli hämillinen, tunteet olivat pinnassa. Uskomattomalta tuntui että 'aivotärähdyksestä' tulikin tällainen löydös. Ja millä perusteella tehtiin näinkin perusteelliset tutkimukset. Jotain positiivista trampoliinilla pomppimisessa, jos tällainen löydetään hyvissä ajoin. 
Lääkäri totesi vielä, että aivosähkökayrä kuitenkin tehdään suunnitellusti seuraavana päivänä klo 12.30. Siitä seuraa, että Matti saa nukahtaa vasta klo 23 ja joutuu heräämään ja valvomaan klo 04 eteenpäin.
Riikka lähti kotiinpäin kahdeksan jälkeen ja Matti ja Antti jäivät valvomaan. 
Sanna-mummo kävi sairaalalla vielä kotimatkalla. Matti sai tuliaisiksi kaksi lakeripötköä ja popsi molemmat tyytyväisinä nassuun ja enemmänkin olisi maistunut. 
Eihän Matti ihan yhdeltätoista nukkunut. Olisiko sammunut puoli kahdentoista jälkeen. Antille lyhyemmät yöunet :).
Antti herätettiin ensin ja sitten heräteltiin Mattia. Heräsi yllättävän helposti. Matti söi jätskiä. Käytiin kävelemässä sairaalan käytävillä. Akvaario käytiin katsomassa, vaakunat, rukin lapoja, laivan katselmus... Kaksi lasten elokuvaa; cars2 ja nasun suuri, elokuva tuli katsottua. Aamu tuli hitaasti, mutta varmasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti