lauantai 14. kesäkuuta 2014

Teholta teholle

Lääkäri Illalla vielä soitettiin osastolle. Matti oli kaipaillut äitiä ja ollut vähän kipeä. Sai yöksi vähän unilääkettä ja nukkuit hyvin.
Aamulla yhdeksältä osastolle.Toinen hoitaja tuli hakemaan meitä ovelta, koska Matin hoitaja ei päässyt hakemaan meitä ovelta, koska Matti piti niin tiukasti sormesta kiinni. Aamupäivä meni leppoisasti. Lääkäri kävi kierroksella, neurokirurgi kävi kierroksella, tehtiin aamupesuja ja syötettiin Matille jätskiä ja ananasmehua. Pillimehut oli vähän kortilla. Sihteeritäti etsiskeli ympäri sairaalaa ja tais lopulta ostaa kanttiinista. Matti oli unelias, ei jaksanut paljon pitää silmiä auki. Jutteli kuitenkin ja olisi halunnut pelata ipadillä.
Käytiin Antin kanssa syömässä ja tultiin kahdentoista aikaan takaisin. Mattia lähdettiin viemään hetikohta lasten teholle. Saatiin hetki odotella ja Mattia suretti kun ei saanut pelata. 
Matti oli aika levoton, kiukutteli pelaamisesta, ei löytynyt sopivaa peliä, eikä ne kädetkään vielä ihan täysin totelleet. Ja väsyttikin. Välillä jo meilkein nukkui, halusi lasten osastolle katsomaan onko leikkihuone vielä tallessa, välillä itki kun ei pääse Antalle... yms mitä milloinkin. Lasten osastolla löytyi sitten lisää jätskiä ja Pillimehuja. ja nehän maistui. Vihdoin neljän maissa Matti nukahti, lähdettiin Antin kanssa välipalalle. Kun tultiin viiden jälkeen taikaisin, Matti yritti just nousta sängyssä istumaan (huonolla menestyksellä). Hoitaja siellä vähän autteli. Matti nukahti kuitenkin vielä. Kuuden aikaan heräteltiin vähän syömään ja ottamaan lääkkeitä, sitten taas pelattiin.
Illalla vielä vahdettiin yksi kanyyli uuteen paikkaan. Oikea käsi näytti sen verran turvonneelta. Ja vasemman käden kanyyli kirveli jo. Lääkäri tuli, katseli pistopaikkoja, vihjastiin vähän UV-valolampusta,hoitja passitettiin hakemaan lamppua. haki lampun ja osu ekalla, ei kerenny kun vähän nipsasta. Tehtiin iltapesuja ja syötiin. Matti oli aika pirteäkin. 
Illalla Matti onneksi nukahti ennenkuin äitin ja isän tarvi lähtä. Aina helpompi lähtä kun lapsi nukkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti