keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Eipä kummempia

Tiistaipäivä meni siinä. Ulos ei oikein olla ehditty kun koko ajan jotain ohjelmanumeroa odotellaan. Odoteltiin joko tiputusta tai lääkäreitä. Maanantaina Matti huusi joka tiputuksen alotuksen yhteydessä. Yöllä jouduttiinkin sitten taas laittamaan uusi kanyyli. Tiistaipäivä meni samalla kaavalla. Äiti yritti hiki päässä saada Matin huudon aina rauhoittumaan tiputuksen yhteydessä. Välillä Matti saattoi kuitenkin nukahtaa tiputuksen aikana. Mieti sitten siinä että onko se oikeasti kipeä. Hoitajat sitä mieltä että vähän kuuluukin tuntua ja että sillä on vaan kammo koko asiasta. Sitten tulee yö ja huuto. Kanyyli vaihdetaan ja hiljaisuus tulee saman tien. Kyllä sekin taitaa vaikuttaa lapseen miten sitä lähestytään. Maanantai ja tiistai oli kyllä niin ahistus ja huono äiti päiviä. Hohhoijaa. Tänään on ollut vähän rauhallisempi hoitaja meillä. Tai ehkä osastolla on rauhallisempaa. Mutta eka päivä kun Mattikin vähän lämpeni.
No tiistaina kävi lääkärit katsomassa Mattia. Veriarvot ok. Siinä kohden hoitajakin oli ekaa kertaa sitä meltä että on se ikävää kun se kanyyli pitää vaihtaa niin usein. Kirurgit ei lupaillu vielä mitään varmaa mistään.
Ja yöllä tietenkin taas laitettiin uusi kanyyli. Huuto loppui siihen. Matille lupailtiin reippaus tarroja. Äiti huokas siihen, että kyllä äitikin yhen tarttis. Lääkärikin oli heti sitä mieltä että monesti vanhemmat sitä melkeen enemmän tartee kuin lapsi ;). Ja hoitajat toi Matille tarrapinon ja äitillekin hymynaama tarran. Melkeen itku pääsi näin suuresta ymmärtämisen osotuksesta. Aamulla tietenki taas jänskätti että montako kertaa kanyyliin saa tipan laitettua.
Siis tämä on ollu niiiiiin juhla päivä. Yhtään kertaa Matti ei kiukutellu tiputusjuttuja. Ei inahtanutkaan. Siis on tosi terveen olonen ei siis johdu siitä etteikö enää jaksais kiukutella. Ja 'valelääkäri' kävi. Ja oli hesepäivä. Ja Anta kävi pelailemassa. Mattinpelais lautapelejä aamusta iltaan. No postin tuoma hot wheels pelikin on aika kova juttu.
Tänään poistettiin tikit niskasta. Mahdollisesti vois päästä perjantaina kotiin. Magneetti aikaa ollaan siirtämässä jo marraskuulle.
Infektiolääkärin tuomio kuultiin vihdoin ja viimein tänään. Toinen antibiootti tiputetaan vielä huomisen päivän ja toinen jatkuu ivsti maanantaihin. Mahdollisesti perjantaina voisi siirtyä kokkolaan jos kirurgeille passaa.
Aikansekavaa tekstiä taitaa nyt tulla. Sepekin muuten vähän väliä ilmassa. Onkohan ihmiset liukastellu autoilla vai mitkä yöreenit niillä on menossa.
Tänäänkään ei ehditty ulos. Matti odottelee lumen tuloa. Äiti ei ihan hirveästi. No onneksi talvirenkaat on vaihdettu, kiitos Tommille ja Teemulle. Ehkäpä huomenna jo lumiukon tekoon. Heippa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti