tiistai 15. lokakuuta 2013

Hyvä katko

Anteeksi pitkä tauko blogikirjoittelussa. Tilanne on ollut aika tasainen. Perjantaina kirurgi kävi moikkaamassa ja katsastaa tilanteen päältä päin. Bakteeri dna näytettää edelleen odoteltiin. Iltapäivästä yhtäkkiä antibiootit vaihtu kesken tiputuksen. Keskiviikon nenänielu näytteestä oli kuulemma löytyny noro virus. Ei kuitenkaan jouduttu enää eristyksiin. Kuulemma oireita ei ollut. Perjantaina lähdin ajelemaan kokkolaan päin. Antti jäi viikonlopuksi Matin kanssa osastolle. Olihan se kiva kävästä kotona välillä. Lapsetkin tykkäs, toisaalta llivat vähän ihmeissään ja vähän piti kiukutellakin. Ullaakin kerkesin nähdä. Lauantai-iltayöstä Emmalla oli aika paha yskänkohtaus ja Henna heräs sunnuntai aamuna 700.
Lauantaina Matin haavaa oli kurkattu ja ok oli ollu. Pientä lämpöilyä oli ollut ja kävely vähän töpöttelyä. Pirteä oli ollut koko viikonlopun. Kaikki mahdolliset lautapelit yms oli osaston kaapista pitäny pelata. Suonet ei vaan hirveitä kestä noita antibiootteja. Uusi kanyyli on laitettu kerran vuorokaudessa. Kanyyli vetää kyllä mutta kirvelee tai käy kipeää. (Edellisestä huudosta äitin korvia vielä särkee.) Ja ihanasti yöllä menee klo 12 ja 02 antibiootit. Ja huudon ja kanyylinvaihdon kanssa siinä muutama tunti vierähtää. (Nyt katellaan Madagaskarin pingviinejä 01.04) Sunnuntai-iltana olin perillä pari minuuttia yli yhdeksän. Matti nukkui jo.
Maanantai aamuna tehtiin Antin kanssa vuoronvaihto siinä kuuden ja seitsemän välissä ja vein Antin junalle. Saatiin onneksi osastolta parkkikortti käyttöön, ei tartte autosta ressata. Matti olikin jo hereillä kun tulin.
Tänään kävi lääkärit katsomassa Mattia. Kävelyä kateltiin kirurgin kanssakin. Ei mitään uutta ja erikoista. Selkäydinnestee bakteeridnavastaus oli tullut ja pöpön jääntietähän siellä oli ollut.  Ei ainakaan vielä ollut vaikuttanut antibioottihoitoihin. Pahimmassa tapauksessa menee vielä viikon. Ja järki tässä kyllä lähtee poikaa rauhoitellessa. Yks hoitaja oli sitä mieltä että sille on vaan jääny kammo jos joskus on sattunu ja se huutaa sen takia. No tänään Matti kyllä nukahti kesken tiputuksen iltapäivällä vaikka oli alkuun huutanut. Eli voihan se olla osittain sitäkin. Yöllä ei sitten taas auttanut mikään. Heräs varmaan koko talo kun Matti huusi. Mutta lääkäri tuli laittamaan uuden kanyylin. Eihän sekään kivaa oo mutta sen jälkeen  huuto loppu.
Mutta ei varmaan ihan heti päästä Kokkolaan tiputuksille. Kirurgi meinas että ne haluaa ottaa tikit pois varmaan kymmenen päivää leikkauksesta ja katsoa että haava pitää ja on lähtenyt parantumaan. Todennäköisesti otetaan vielä magneettikuva. Normi käytäntö näin tulehduksen jälkeen (?). Ja antibioottitiputuksen jatko päätöstä en oo vielä kuullu 10 päivää-2viikkoa.
Mutta Matti on pirteä ja tykkää pelailla ja tehdä tehtäväkirjoja. Juttelee jo aika normaalisti. Pitemmästikin. Vaikka ei kait se mikään hirveä satusetä oo ollukaan. Ja hymyä irtoaa. Side on edelleen pään ympärillä. No kunhan taas heräillään, siis tarkotan aamulla niin, sitten pelataan. Eläinbingo oli aika kova sana.
Nyt kello on puoli kaks ja Madagaskarin pingviinit jatkuu. Kahdelta laitetaan tippumaan toinen antibiootti. Jospa me jo kolmen aikana viimestään jatketaan unia.
Öitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti