sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ohjelman muutos

Aamulla ei hätäilty sairaalalle päin. Ajateltiin että Matti on mennyt leikkaukseen kahdeksalta niin varmaan ennen kymmentä ei kannata ajatellakaan lähteä sairaalalle päin. Soitettiin kuitenkin ennen yhdeksää että miten yö on mennyt. Ja kuultiin samalla että Matti onkin edelleen teho-osastolla. Leikkausaika olikin peruuntunut kiireisemmän potilaan vuoksi ja niinpä ei ollut tietoa milloin Matin aika olisi. Lähdettiin pikapuoliin moikkaamaan Mattia.
Yö oli mennyt hoitajan sanojen mukaan hyvin. Matti oli valvonut kyllä jonkin verran. Päivän mittaankin sanoi monta kertaa että nukkuu sitten kotona päikkärit. Nukahti onneksi muutaman kerran. Mutta pikkuauto pysyi tiukasti kädessä, että kuinhan syvää se uni oli. 
Päivä oli pääasiassa odottelua. Matti olisi jo halunnut syödäkin. Mutta leikkauksen varalta ei tietenkään saanyt syödä. 
Lopulta puoli kahden aikaan hoitaja tuli ilmoittamaan että Matin saa viedä leikkaussaliin. Matti sai lääkkeet ja tipan mehua. Kerättiin kamat kasaan ja ajeltiin sairaalan läpi leikkausosastolle. 
Käytiin syömässä ja vähän laiskottelemassa. 
Ennen viittä soiteltiin jo osastolle mutta mitään ei ollut kuulunut.
Viiden maissa sitten puhelin soi ja kirurgi soitti että leikkaus on ohi. Hyvin oli mennyt. Vielä hetki menee ennenkuin Matti on siirretty osastolle 64 siis toiselle puolelle sairaalaa. 
Kohta lisää.
Toivotaan että Matti saa kohta syödä ja että kotiinkin pääsis kohtuu ajassa.

Vielä pieni lisäys tälle päivälle.
Kävästiin katsomassa Mattia (3tuntia). Matti vähän heräili ja valitteli kipua, ja janoa. Tippa suoni vähän ärtyi ja sekin tuntui kipeältä. Matti sai pikku tipan vettä ja kipulääkettä. Noin tunnin päästä alkoi sitten nukkumaan. Iskä lähti raportin ajaksi käytävälle ja äiti laittoi kuulokkeet päähän. Matti kyseli isin perään pari kertaa ja nukahti sitten. Nukkui sitten koko illan. Ihan hyvä niin. Mutta äiti ja iskä sai lähtä nukkumaan ilman hyvän yön pusuja.


Väsyttää.

2 kommenttia:

  1. Voi rakkaus! Tsemppiä ja voimia teille kaikille, ja enkeleitä Matille <3

    VastaaPoista
  2. Voi Matti, pieni suloisuus. Ja ihana on äitikin, suuri murhe mutta rakkaus kantaa! <3

    VastaaPoista